Thursday, February 12, 2009

Tavasz

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én már annyira szeretnék egy kis tavaszt!

Addig - addig, míg nem ültettem el ősszel a tuli hagymáimat, úgyhogy most nem lesz miben gyönyörködnöm az erkélyen tavasszal - majd máskor megfontoltabb leszek:o)

Szerettem volna egy kis tavasz illatot a szobába, gondoltam, veszek egy cserép jácintot. Azt meg annyira horribilis összegért árulták, hogy hagytam, hadd gyönyörködjenek benne a virágboltosok:o)

Egy ilyen sárga illatosat varázsoltam ide magamnak, hogy legalább itt szívhassam az illatát:o) - annyira szép! Nagyon szeretem a jácintot...aztán a tulit...aztán a nárciszt...aztán a pünkösdi rózsát...aztán...és így végig az éven:o)



5 comments:

Anita said...

A tavaszt már én is nagyon-nagyon várom! Nekem sikerült időben földbe tenni a tulipánhagymákat, de nem tudom, mennyi fog kikelni belőle, mert eléggé kiszáradtak a nyáron. Anya Hollandiából hozta őket, de nem a legjobb időben, mert még igazából a föld alatt kellett volna lenniük. Na majd meglátjuk, ha kibújnak mégis, mindenképpen fotózom őket, meg azt is, ahogy éledni fog a kert, alig győzöm kivárni. :-))))

Jucus said...

Anita, várom a fotókat és akkor majd gyönyörködöm a Te kertedben! A legnagyobb baj, hogy egy erkéllyel nem sok mindent lehet kezdeni.

nöné said...

A tavaszt úgy látom, mindannyian nagyon várjuk, én is. Nálunk tegnap este óta szakad a hó, meg hófúvás van. Nem mondom, szép a táj, na de február közepén? Tetőzi a gondot, hogy 2 napja nincs vizünk, kora reggel picit csordogál. Kb. 30 éves csőrendszer mondja fel mostanság a szolgálatot, ez borzasztó. Víz nélkül képtelenség a napi élet. Mármint külsőleg. De várjuk a tavaszt!

mariah said...

De jó lenne itt Pécsett is egy kis tavasz, de szélvihar van és esik a hó. ::(
Tegnap pedig épp néztem, hogy a kis virágos kertemben már kibújtak a hajtások a földből.

amilgade said...

Nálunk a hóvirág lassan virágzik, és a tulipán is kidugta a fejét, a krókuszokkal együtt! :-)
Nárcisz hagymákat akartam venni, hogy Húsvétra cserépben virítsanak, de nem kapok sehol! :-(