Friday, February 20, 2009

Szerelemkötés:o))

Mert ugye, ha van "szerelemhímzés", akkor van "szerelemkötés" is!:o)
Én is jártam a LIDL - ben és nem bírtam ellenállni. Én a kék melírozott fonalat választottam, mivel a zöld árnyalatosból már nem volt a terveimhez elegendő gombóc.

Bizony Isten, egy darabig csak gusztálgattam meg ölelgettem ezeket a hatalmas gombócokat, ekkorákat én még nem is láttam!:o)

Megvettem az egyik könyvet is, bár nagyon az alapokról szól, inkább választhattam volna a másikat, a mintásat. Majd legközelebb.

















Ez a gyönyörűséges fonal megadta az utolsó lökést ahhoz, hogy elkezdjek egy mellényt magamnak, amit már olyan régen tervezgetek. Nem is tudom, miért nem kötöttem már olyan rég! A könyvben annyi sok jó ötlet és újdonság van, ami a pár nem-kötős évem alatt kimaradt!

Sok segítséget meg ötletet kaptam itt Tőletek, végül egy régi Sandra újságomban találtam meg azt a fazont, amire gondoltam.

















Érdekes, hogy olyan kis csíkos lesz a fonal megkötve. Egyszerű mintát szerettem volna, hiszen egy melírozott fonalban szerintem maga a fonal az érdekes. A rizs minta nagyon is megfelel a céljaimnak, imádom kötni ezt a mintát, mert haladós annál fogva, hogy nem kell számolni.
A fotó elkészülte után kötöttem még picit, most fogom fogyasztani a karöltőt.

Azért a hímzést sem hanyagolom ám, elkészültem egy SWAP - ajándékkal, még egy apróságot szeretnék hozzátenni és indulhat...csak ez még titkos!:o)

8 comments:

Silerika said...

Nocsak, végre kötsz? Nagyon szép lesz, mennyire "eszi" a fonalat? Nekem is van egy gombóc barnás-kék fonalam.

Jucus said...

Szerintem egész jó! 40 dkg-os a gombóc, a karöltőnél tartok és szerintem úgy a fele fogyhatott el. Persze a méret is lényeg, én egy 48-as méretet kötök. 100 szemmel kezdtem, passzé után 114-re szaporítottam - viszonyításképpen.
Nagyon ösztönöztél ám a szép kötményeiddel!:o)

CathlenKata said...

Jééé Jucusom te köcc is ??
Nagyon szép fonalat választottál, nekem is a szívem csücske a kék, de sajna nem jutottam el a héten. :-(

Carol Anna said...

Nagyon szép! Szép a színe is!

Timici said...
This comment has been removed by the author.
mariah said...

Nagyon szép lesz.Jó a színe is.

nöné said...

Ígéretes, nagyon jól mutat a fonal megkötve. Én is vettem a barnásból, én zoknikat tervezek belőle, ha már a kendőmániámat kiéltem.

Jucus said...

Gyöngyi, szerettem volna abból a barnás - zöldesből én is, az talán még jobban tetszett ennél a kékesnél.
A zokni tök jó ötlet!
Köszi, Lányok, régebben sokat kötöttem, mikor Dia még apró volt. Majd felfrissítem a tudományom:o), mivel látom ezeket a csodaszépséges kendőket.