Saturday, February 21, 2009

Doris Lessing - A fű dalol



Nehéz olvasmány volt. Nem azért, mert nem vitt magával a történet, hanem a mondanivaló miatt. Ilyet is kell olvasni, de megviseli az embert - viszont ezzel az író célja - gondolom - eléretett.

"Zimbabwe. Kíméletlen hőség. A fű dalol egy különös gyilkosság lenyűgöző története, hősei: a testi szerelemtől viszolygó, ám a társadalmi könvendiók miatt házasságba menekülő fehér nő, a megélhetésért és az asszony szerelméért elkeseredetten küzdő gyenge férfi, valamint az igazságtevő fekete szolga, akik félelmetes, végzetszerű szenvedéllyel pusztítják el egymást és magukat."

Doris Lessing, ezt talán már említettem, ezzel az első regényével vált világszerte ismertté. Évekig élt Dél - Afrikában, úgyhogy számomra hiteles az írása, annál is inkkább, mert 2007 - ben irodalmi Nobel - díjat kapott ezért a könvéért.

Felfedeztem a könyvesbolt kirakatában egy újabban kiadott könyvét is, Az arany jegyzetfüzet. Jó kis vaskos íromány, meg kéne szerezni:o) Azt olvastam egyébként, hogy idén még egy regény fog a boltokba kerülni a Lessing életműsorozatban, a Megint a szerelem.

5 comments:

Tündérke said...

Hmm, érdekesen hangzik...

nöné said...

Felkeltetted az érdeklődésemet! Elő kéne már vennem a még nem olvasott könyveimet is, már 3 Reader's digest-es könyvem is ott van érintetlenül. Olyan megszállottja vagyok most a kötésnek, hogy semmi egyéb szórakozást nem engedélyezek. Pedig a művelődés nagyon fontos, Te teszed jól, Jucus!!!!

amilgade said...

Most hoztam el a barátnőmtől. mivel oda érkezett a könyv csomag. Alig várom, hogy elkezdjem, de már elkezdtem olvasni Merle-t. ;-) Így csak nézegetem! :D

Jucus said...

Az az igazság, hogy nekem elalvás előtt van időm olvasni - akkor aztán bele az éjszakába és alig bírok felkelni:o) De muszály olvasni is!:o)
Ha elolvassátok, érdekel ám a véleményetek a könyvről!

nöné said...

Jucus! Két olvasás és mellénykötés között nézz be hozzám légyszi!