Tuesday, January 13, 2009

Robin Cook - Halálcsapda


Az ünnepek vége felé végeztem ezzel a könyvvel...hagytam pár napot magamnak, hogy letisztuljanak a gondolataim, de most sem tudok mást mondani, csak azt, hogy ha nem Robin Cookról lett volna szó (az egyik kedvenc íróm), nem olvastam volna végig.


Már a 150. oldalnál tartottam, mikor már elkezdtem hiányolni a Robin Cook - i fordulatokat, megdöbbentő meglepetéseket. Engem zavart pl., hogy kínos részletességgel írja le, hogy helyileg hol történnek az események...max. egy helybelinek számíthat...valahogy olyan hatást keltettek ezek a "töltelék" részek, mint számomra a médiában a reklámok...időhúzás vagyis lapkitöltés. Egy egész fejezetet azzal kitölteni, hogyan követnek egy nőt?! Aztán hányszor elhangzik, hogy xy - nak milyen mobilja meg kocsija van...nem hiszem, hogy a regény szempontjából ezek olyan stratégiailag fontos dolgok!
A 375. oldalon még mindig semmi vizsgálati eredmény...450 old. az egész könyv:o)
Azt, hogy a könyv tele volt helyesírási hibával, már meg sem említem...nem szoktam hozzá!

Huhh, most aztán egy elég szigorú képet festettem a könyvről!:o)
Azért akit érdekel, a 400. oldaltól már izgalmasabb:

Miután egy orvos - üzletasszony megalapítja az Angels egészségbiztosítót, a cég karrierje máris meredeken ívelt felfelé. Ám a biztosítóhoz tartozó három szakkórházban MRSA - fertőzés üti fel a fejét - s ez már a tönk szélére sodorja őket. A fertőzések több eseben halálos kimenetelűek, a részvények árfolyama zuhan, a szakértők nem sok jót jósolnak a biztosítónak.
Egy igazságügyi orvos szakértő nő kíváncsiságát felkeltik a műtét utáni fertőzések, mivel férjét is műtét várja épp az egyik ilyen szakkórházban. Elkezdődik a nyomozás.


Most én is megkérdezem: van egyáltalán valaki, aki végig bírta olvasni a bejegyzésem?:o) Bocsi!:o)

7 comments:

Anita said...

Bevallom hősiesen, csak átfutottam. :-) Ami érdekel, azt viszont alaposan végigolvasom ám!

Kriszti said...

ÉN!

Sőt, én a könyvet is végig olvastam. :)
Nekem is R.C. az egyik kedvenc íróm. Ez a könyve tényleg nem a legjobb. Engem pl. az is zavar, hogy x-edik regényben ugyanazok a szereplők vannak. Ha valaki olvassa a regényeit, annak unalmas, hogy mindig leírja ki-kicsoda, honnan ismerik egymást, stb. Ha viszont most olvasod az első regényt, akkor meg úgysem tudsz mit kezdeni az utalásokkal.

Jucus said...

Köszi, Kriszti a kommented! Arra még nem figyeltem fel, hogy ismétlődnek regényenként a szereplők, mondjuk én figyelek arra, hogy egymás után ne olvassak egy írótól több könyvet.(Bekukkantottam volna a blogodra, de csak meghívóval lehet.)

Kriszti said...

Nem tudom pontosan, de már legalább 3-4 regényben ez volt a helyszín és a szereplőgárda. :(
Lehet hogy a probablogba akartál belépni? Az tényleg zárt, ott bénázok először, nem a rendes blogon. A rendes blogom: http://krisztihorvath.blogspot.com/ ez elvileg nem zárt, de ha gondod van kérlek írj, mert akkor valami gubanc van.

Tündérke said...

Tervbe vettem, de még nem olvastam. Sok jót én sem hallottam róla, ezért még elvagyok nélküle.
Amúgy én is nagyon szeretem Robin Cookot.
Ismerek két másik nagyon jó orvoskrimi-szerzőt: Ken McClure és Michael Palmer. Véletlenül került a kezembe egy-egy könyvük, aztán apránként megszereztem a többit is, és nem csalódtam egyikben sem, meleg szívvel ajánlom őket :o)

belinda said...

Imádom a Robin Cook könyveit.ezt még nem olvastam :)

Hencsi - bneheni said...

Szóval eddig nem mertem elolvasni ezt a bejegyzésedet (ahogy javasoltad is nekem régebben...), de most vissza tértem, mert végre végeztem én is a könyvvel. Örülök, hogy túl vagyok rajta, egyszerűen pocsék könyv volt, és kész. Még nem hallottam olyanról, akinek tetszett volna. Lehet, hogy nem is Cook írta??? :D:D:D:D