Friday, December 19, 2008

Karácsonyfagömböc

Nézzétek, milyen helyes kis gömböcöket készítettem, mivel az origami is érdekel! Egyelőre a szobafenyőn tudom megmutatni, de nem is a karácsonyfára fog kerülni, hanem majd valami más helyre, amit dekorálni szeretnék.

Az ötetet a tavaly decemberi Fürge Ujjakból vettem, gyűjtöttem hozzá jó sok teástasakot, több "beszállítóm" is volt:o)

Hozzávalók: hungarocell gömb, kb. 20 db teástasak (én sokkalta többet használtam, szinte egy doboz tea papírja kell hozzá), olló, gombostű, aranyfonal vagy valamilyen más szalag.






















Levágtam a tasak fehér szélét és a hátoldalát úgy, hogy csak a tasak eleje maradjon meg. Ezt félbehajtottam, a hajtás mentén ketévágtam és kis papírcsákókat hajtogattam belőle (a csíkból egy darab le fog pottyanni). Ezeket a kis csákókat gombostűztem fel a hungarocell gömbre úgy, hogy a csákók csúcsai egymástól kicsit elcsúsztatva legyenek. Patchworkosoknál láttam már hasonlót, csak anyaggal.

Nemcsak egy mutatós dísz készül így, hanem még illatos is attól függően, milyen tea papírjából készül. A narancssárga egy narancsos - fahéjas, a lilás pedig egy joghurtos Pickwick tea "maradványaiból" készült. Kóstoljátok meg és próbáljátok ki!

2 comments:

Dóra said...

Nagoyn jól mutat, jó 5let.

Silerika said...

A teatasak az én egyik kedvencem is. Remek ötlet, és milyen mutatós.