Saturday, December 22, 2007

Karácsonyi linzer

Íme, ezt ügyködtük Diával!:o) Végülis győzött a józan ész és csillagokat formáztunk a tésztából. Leírom a receptjét Nektek is, mert eddig még mindig bevált nekem ez a recept. Állítólag igazi cukrász recept, így én csak a negyedét készítem, mégis igazi nagycsaládos adag lesz belőle: 75 dkg liszt, 50 dkg margarin, 25 dkg porcukor. 2 mm-nyire kell kisodorni a tésztát, tényleg nem kell vastagabbra. Bármilyen figurával lehet szaggatni, a tészta egyik felébe gyűszűvel szoktam lyukacskákat szaggatni - hogy azért egy kicsit maradjunk a kézimunkánál. Amikor kivesszük a sütőből, azon forrón porcukorba kell forgatni, 1-2 napot puhulni hagyni és aztán nyááámi!


No comments: