Tuesday, May 3, 2016

Happiness

Ma nagy öröm ért: Lacó ahogy ritkította a körtefát, meglepetésére vendégekre lelt:


Fekete rigónak azonosítottuk be a tojáskákat és azt olvastam, 14 nap múlva már ki is kelhetnek a fiókák :) Egy évben akár 2-3-szor is várható új fészekalj!

Kányádi Sándor: Feketerigó című verse óhatatlanul eszembe jutott:

Ablakomban nagy a hó, halihó! –
Ott sétálgat egy feketerigó.
Jár a szeme: oda néz, ide néz:
Sétálgat, mint egy igazi zenész.

De most nekünk nagy a hó, halihó!
nem fuvoláz a feketerigó.
Egyet, kettőt csitteget, csetteget,
kifizeti ennyivel a telet.


Úgyis annyira-de-annyira vágytam rá, hogy madárbarát kertünk legyen!
Ezek szerint - Carloskánk jelenléte ellenére - találtatott rigószemmel elég nyugodtnak a kertünk egy fészekalj felneveléséhez :o)

És akkor még ott a rozsdafarkú fészekalj a madáretetőben! :o) Anyutól kaptunk egy "9 lyukú" madáretetőt, ami kicsit huzatosnak bizonyult. Lacó gondolt egyet és "befalazta", jó lesz madárodúnak. És lássatok csodát: belefészkelt a rozsdafarkú - mi legalábbis annak véljük...csak őket nem tudjuk úgy lencsevégre kapni, hogy ne zavarjuk meg őket, úgyhogy inkább nem tesszük.
Szép csendben körbevetettem piros hajnalka virággal a madáretetőt, hogy kellemes legyen a madárbarát-csecsemőosztály! :o)

Nem is tudom, mitévő legyek: most gyűjtsek nekik kukacot? :o) Mert én bizony megteszem!
Anyu nagyon szép madáritatókat csináltatott egy keramikussal a magas-kertjébe. A keramikus már nekem is megvan! :o)...Jajj, meg kéne egy rovarszálló is... :o)
Be vagyok sózva, na! :o)

5 comments:

Leki-Rita said...

Nagyon szépek ezek a tojások! olyan kedvesség árad ebből a bejegyzésből ♥

Timi said...

A madáritató nagyon jó ötlet! Mi is kiraktunk egy régi serpenyőt és úgy élvezi a rigó, hogy lubickolhat a vízben :o))) Nyáron meg különösen kell nekik a víz! Kíváncsian várom én is, hogy mi lesz a tojásokból :o)

erdoseva55 said...

Jaj, de jó! Majd meglátod mekkora öröm nézni a röptüket, hallgatni a dalukat, látni, ahogy szaladgálnak, és egy idő múlva már úgy megszoknak Nálatok, hogy el sem szaladnak előletek, ha meglátnak benneteket! :)

Tüzes Beáta said...

Hihi! Én is be lennék sózva...
Majd tudósíts a fejleményekről!

Vera said...

Bizonyára rigók... hamar kiesnek a fészekből... Ép tegnap szedtük őket össze, mert ahányan voltak annyi fele...Szülők meg rikácsoltak...hiába szedtük össze és raktuk vissza, a fészekbe, mert ahogy a fészekbe értek, már ugrottak is ki. .A szülők a földről is etetik, majd összeterelik valahogy......Alex is rögtön rávetette egyikre magát, szerencsére nem tudta mi az, igy hamar megmenekült...

Szép a májusi dekoráció...Szép hétvégét!