Sunday, April 3, 2016

Helló, április! :)

Hipp-hopp, máris itt van április!


Beindult a kertezés: kikelt a borsó, a mákot ma másodszor és utoljára egyeltem ki. 120 levél spenótot hoztam be, majd holnap elteszem a jégre:


A borsó végében a málna van, Laci nagyon szépen megregulázta a sorokat, majd elé jön egy sor dália és elé egy sor kardvirág.
Párocska már többször permetezett is, mert a mályva (is) megtetvesedett. Meg a leander, amit a szomi pincéjéből hoztunk fel nemrég.
Még tél előtt dugtam le körömvirág palántákat, olyan szép erősek voltak, gondoltam, hátha! Most meg alig hittem a szememnek! :o) Carlos ebből is egyelt ki, de még maradt bőven:


A tettes: :o)


Jó, hogy mindig alapos simizésnek van kitéve a kis imposztor, mert találtunk a bundájában egy kullancsot...vigyázzatok ebben az időszakban!

A fokhagymát is kigubancoltam, idén rengeteg tyúkhúr volt nálunk. Anyu pedig segített eldugni nekem egy kis "csoportos hagymát". Ajándékba kaptam, azt mondják, nem kell permetezni, nem fog rajta semmi kártevő és nagyon finom enni és főzni egyaránt. Meglátjuk:


A virágok meg...



...és az első tuli:


Hogy a lakásban se maradjunk virág nélkül, nyílik az Amarillys, ez most fehér lesz...valahogy úgy megnyúlott idén, hogy van vagy egy méter a szára, a falhoz kellett támasszam, hogy el ne dőljön:


Bár lenne egy jó hosszú tavasz, hogy minden virág rendes hosszan pompázhasson!

3 comments:

unikat said...

Gyönyörűek a növényeid. S annyira tetszik, hogy oly nagy szeretettel beszélsz a velük való munkálkodásról.

Tüzes Beáta said...

Én is találtam egy kullancsot egyik cicában. Valóban, itt az ideje a nyakörv megvételének,
Kert: olyan jó nézni a veteményt!
Én először idén semmit nem vetek a sok és kiírthatatlan levéltetű és a forró, csapadékmentes nyár miatt. Ja! Paradicsom kivéve. A sárga, fürtös az kell. Marokszám eszi a férjem édesség helyett is. Nem is csoda, kivételesen jó ízű és telt, húsos.

JuciKa said...

Szép a kerted, nem csak a virágok tetszenek, hanem a zöldségek is a tettesről nem beszélve. Szép hosszú tavaszt kívánok!