Sunday, September 20, 2015

Idei Szüreti Fesztivál

Majdnem lemaradtunk, mert esett reggel...aztán mégiscsak kikukkantottunk a fesztiválra. Hoztam Nektek néhány magam készítette képet.
Idén újdonság volt, hogy a Városházát ilyen hatalmas molinó borította:


Sokszor voltunk már a szüretin, úgyhogy az újdonságokat lesem ... de szerintem más is így van ezzel. Ilyen termésekből készült karácsonyi díszeket még nem láttam, megengedte az eladó, hogy csináljak képet. Bár Karácsonyhoz képest korán, de nem hagyhattam ki: vettem egy kis mákgubó Betlehem-et, egy fokhagyma tündért és egy gesztenye-héj angyalkát, ők majd Karácsonykor fognak debütálni nálam :o)


Kattintsatok a képekre, akkor közelebbről meg tudjátok vizsgálni őket: volt fejjel lefelé fordított Lótusz virág, amiből angyalka készült; vörös cédrus angyalka; toboz Betlehem; mák angyalka; Lótusz virág Mária; Ming-Boglárka tündérke; stb.


A teás-bögrés stand mindig a kedvenceim egyike:


Imádnivaló sajt, szörp, méz és lekvárkülönlegességek voltak. Kóstoltunk műag. pohárba darabolt sajtot, isteni volt a levendulás-rozmaringos szörp és a csokis-meggyes lekvár. De ebből annyi volt a variáció, hogy hihetetlen: diós alma; levendulás körte; levendulás-csokis eper; fahéjas szilva meg bodzás mindenféle! A "körítés" sem mellékes:



Imádtam ezeket a kis kerámia virágokat, ilyen nagy mennyiségben a legmutatósabbak! Ha pénzem lett volna, vehettem volna egy pipacs szirmokból megformázott kávés készletet, csodaszép volt!


Voltak decoupage-olt dolgok, transzferált és kézzel varrott állatkák, táskák, de valahogy a kézimunkát keveselltem. Pl. fonal, kötött, horgolt holmi semmi; x-szemes vagy hajócsipkés portéka vagy egy fonós asszonyka elkélt volna - ha már kézművesekről van szó. Egy helyen láttam szépséges csipkéket, abból vettem is három méteres darabkát:


Azért a kürtős kalács, a Véméndi Mézeskalács és a kemencés lángos nem maradt ám el! :o)


Bocsi, ha hosszú voltam, de a két óra alatt annyi élmény volt!


Szép őszölést minden kedves erre járónak!

5 comments:

erdoseva55 said...

Hű, mennyi, mennyi szépség és érdekesség! A kolléganőmék minden évben elmennek a szekszárdi bornapokra! Sokat mesélnek róla. De jó, hogy tudtál vásárolni néhány kedvedre való dolgot! A karácsonyi ötleteket már én is gyűjtöm! :) A csipkék nagyon szépek! :)

Vera said...

Nálunk csak felvonulás van... szőlő lopás és kis műsor... este meg gondolom zenés buli...
Pécsen viszont nagy felvonulás, nagy buli volt...gondolom olvastad...
Azok a csipkék.... jaj de szépek... nem csoda hogy vettél...

Palkó said...

Nem voltál hosszú! Nagyon élveztem minden egyes képet! :) Köszi!

Andulka said...

Köszi a képeket! Az utánfutós kemence a kedvencem! :-)

florentine said...

szépek ezek a csipkék. idén néztem több helyen, de nagyon vérszegények voltak. jók a bögrék is :-)