Sunday, September 23, 2012

Szekszárdi Szüreti Fesztivál

Sok-sok kollázst hoztam Nektek a szüreti napokról, remélem, mindenki talál valami kedvére valót! Előre mondom, hosszú leszek, mert semmiből nem szeretném, ha kimaradna, aki nem tudott eljönni mifelénk!:o)

Egy szüreti fesztiválon természetesen elengedhetetlen az őszi gyümik nagy választéka, hát itt volt minden, mi szem szájnak ingere. Sajtot, mézet lehetett kóstolni, csodaszép aszalt gyümölcsöket venni és készült direkt szekszárdi torta is a bal alsó sarokban. Fagyi, vattacukor elengedhetetlen, Diámnál a kürtös kalács a favorit:

Mivel tolnai lány vagyok, nagyon örültem, hogy itt voltak a kékfestők, egyre kreatívabb dolgaikkal. Sőt egy néni még horgolt is ott a meleg napocskán, őt is lekaptam:

Kézi készítésű szappanokból is nagy volt a kínálat: levendulás, erdei gyümölcsös, zöld teás, körömvirágos, narancsos, borsmentás stb. Én egy kamillásat kaptam Anyutól, Dia pedig egy csokisat.

A kerámiák közül a középső képen van a kedvencem: mese figurás - annyira, de annyira szépek voltak! Mázas, máz nélküli, szerencse malacka minden méretben, kerti teknőc a gesztenye leveleken és amit imádok, az a levendulás készlet! De volt kamillás, cseresznyés, áhhhhh....!

Részt vett a fesztiválon egy kert tervező is, csoda klassz kert részletet állított össze! Egy kőfaragó szuper grillezőket kínált - elfogadnám a kertbe, csak biztos jó drága:o) Egyetlen növényes néni is volt, ahol megkóstolhattuk a jojobát - nagyon fincsi, kicsit az almára hasonlít az íze és olyan magja van, mint a datolyának.

A fából készült cuccokért is odavagyok!:o) Bal oldalon láthattok pár gombocskát, amit vettem magamnak, lézerrel készültek - akkora választékban, hogy iszonyat nehéz volt választani.

Mindenféle lekvárok, és az a kemence is annyira tetszett, hogy le kellett fényképeznem - fincsi kenyérlángos sült benne.


Annyira csodálatos üvegékszereket láttam, hogy majdnem bűnbe estem:o) Nem mindegyiket tudtam lefotózni a nagy tömegben;tűzzománc is volt a palettán. A bal felső sarokban az én gyűjteményem, nem bírom ki, hogy ne szedjek ilyenkor dekorációnak gesztenyét!:o)

Két aranyos nénike is volt kint népviseletben a portékájával, az egyik a gyöngyök nagy mestere volt, a másik a hímzésé - ott hímzett a színen!

Igyekeztem sok mindenről mesélni Nektek és csallak Benneteket jövő ősszel Szekszárdra! Mert a kirakodó vásár mellet volt egy csomó más program is ám! EDDA, Quimby - koncert; népi táncosok, népdal énekesek, és Diám is fellépett a modern táncos csapatával, az Iberican-nal.

Mindkét nap 2-2 órát töltöttünk csak kint, de úgy tele vagyok élménnyel, hogy lehet, el sem fogok tudni aludni!:o)

5 comments:

Dóra said...

Köszi a rszletes beszámolót! Nagyon jók a fotók!

Cserny Cherry Ildikó said...

Nagyon jó kis rendezvény lehetett, jók a fotók. :) én is nagyon szeretem az ilyesmit, nézelődőként, de mostanában résztvevőként is. :)

ManaHand said...

Na erről is lemaradtam... Pedig csak 70 kilóméter.Ahogy elnézem minden volt amit imádok!Így jártam. De a képek némileg kárpótoltak.Köszi a bemutatatót,csoda klassz napotok lehetett!

agnesordog said...

Csodás ez a fesztivál, szívesen elmentem volna, ha előre tudok róla.
Egy pár évvel ezelőtt / mikor először jártam arra / teljesen elvarázsolt az a dombvidék, ami a város után kezdődik a Mohács felé vezető úton.

MrsYarnart said...

de jó lehetett! jövőre jó lenne ott lenni :)